Medische app ‘Moet ik naar de dokter’ vernieuwd – Gezondheidscentrum Nijkerkerveen – Nijkerkerveen
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48 3864 EN
Nijkerkerveen

Terug naar overzicht

Medische app ‘Moet ik naar de dokter’ vernieuwd

Gepubliceerd: 17-02-2016 | Laatst gewijzigd: 17-02-2016 | 19:56:54 | 17 februari 2016

Minister Schippers (VWS) heeft 16 februari symbolisch de vernieuwde medisch app ’Moet ik naar de dokter?’ in ontvangst genomen. De app helpt mensen te beoordelen of en wanneer de huisarts geraadpleegd moet worden. Via een campagne, ook gericht op huisartsen, willen de initiatiefnemers de bekendheid en het gebruik van de app stimuleren. De app is goedgekeurd door het NHG.

Om te bepalen wat er aan de hand is, stelt de app een aantal vragen gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard (NTS). Aan de hand van de gegeven antwoorden wordt de urgentie van de hulpvraag bepaald en geeft de app advies. Bijvoorbeeld of iemand wel of niet contact op moet nemen met de huisarts en wanneer.

Bij het advies om direct contact op te nemen biedt de app het adres, telefoonnummer en de route naar de dichtstbijzijnde huisarts of huisartsenpost. Door de samenwerking met Thuisarts.nl geeft de app ook advies wat iemand zelf kan doen om de klachten te verlichten.

Wat is er nieuw

Nieuw aan de app is dat:

het NHG de app onafhankelijk heeft getoetst en goedgekeurd

de app is aangepast om de toegankelijkheid te vergroten voor laaggeletterden

behalve huisartsenposten nu ook de dagpraktijken zijn opgenomen. Gebruikers krijgen overdag de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken te zien, indien ze niet in de buurt zijn van hun eigen huisarts. Dit om onnodig gebruik van spoedeisende hulp overdag te voorkomen.

Landelijke campagne

Via een landelijke campagne op radio en in social media wordt de bekendheid en het gebruik van de app gestimuleerd.

Getoetst

Het NHG heeft de app onafhankelijk getoetst en goedgekeurd. Door de samenwerking met Thuisarts.nl wordt in geval van zelfzorgadvies een link naar de juiste pagina op thuisarts.nl aangeboden. De LHV, Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en InEen zijn als leden van de Raad van Toezicht van Stichting MINDD actief bij de ontwikkeling van de app. Verzekeraars Menzis, Zilveren Kruis en VGZ leveren financiële steun.

Meer informatie vindt u op www.moetiknaardedokter.nl

 

Publicatiedatum: 17-02-2016